Depilacija z voskom

Za razliko od drugih vrst depilacij, depilacija z voskom zagotavlja dolgoročni učinek. V trenutku, ko se odstrani vosek, se skupaj z njim odstrani tudi dlaka, ker se ona potegne ven s korenino in tako posledično obnavljanje dlake traja dlje časa.

Toda glavna prednost strokovnega odstranjevanja dlačic z voskom je, da postopno popolno izginejo neželene dlake. Z rednim odstranjevanjem se dejavnost lasnih mešičkov močno zmanjša in rast dlake postane zelo počasna. Dlake rastejo veliko tanjše in mehkejše, kot so bile prej. Vprašanje “kako se znebiti dlak?” vas ne bo več posebej bremenilo.

Obstajajo primeri, ko je redna depilacija z voskom popolnoma ustavila rast dlak. Najbolj očitna prednost depilacije je njena ugodna cena.

Kako se izvaja depilacija z voskom?

Kozmetičarka enakomerno nanese na kožo ogreti kozmetični vosek. Na rokah in nogah se uporablja topel vosek. Na bolj občutljivih področjih, kot so obraz, pazduhe, področje bikinija in brazilske depilacije pa se uporablja vroč vosek. Po tem se vosek prekrije s trakom (uporablja se vosek za depilacijo s trakom) in odstrani z enim hitrim gibom v smer proti rasti dlak.

Kot rezultat, je koža popolnoma gladka in žametna. Zaradi tega učinka se splača malo potrpeti. Vendar v sodobni kozmetiki obstajajo sredstva, ki lahko zmanjšajo bolečine in depilacija z vročim voskom poteka lažje. Na primer, poseben vlažilni gel, ki se uporablja neposredno na kožo pred postopkom itd..