Oblikovanje obrvi in microblading

Obrvi so zelo pomemben predel na našem obrazu. Izražajo naše čustveno stanje, odkritost, poštenost, veselje, sovražnost… Pri ustvarjanju popolnega videza z ličenjem, so prav tako zelo pomembne pravilno oblikovane obrvi. Obrvi so okvir našega obraza in še tako lepo naličen obraz, lahko skazijo neurejene, zaraščene ali preveč populjene obrvi. Zato jih nikar ne pozabite pravilno urediti pred ličenjem.

Cilj oblikovanja obrvi je, da predel okoli oči naredimo zapeljivejši in jasnejši. Obliko obrvi pa prilagodimo tudi na vaš obraz.

Microblading oz. japonska metoda oblikovanja obrvi

Microblading metoda vrisovanja obrvi vam ponuja možnost modeliranja in ustvarjanja popolnih obrvi. Metoda je priporočljiva tako v estetski namen (redkejše obrvi zaradi  dolgoletnega puljenja, želja po gostejših obrveh, nezadovoljne zaradi oblike, brazgotine na predelu obrvi), kot tudi v zdravstvenih situacijah (alopecija, kemoterapija).

Ker vsako dlačico na manjkajočem delu obrvi vrišemo posebej, tako dosežemo 100% naravni videz obrvi. Ker ste se naveličale vsakodnevnega dorisovanja vaših obrvi. Ker bi rade izgledale naravno in urejeno tudi na morju, pri športu in bi se želele zbuditi urejene. Ker se končen rezultat prilagodi vaši barvi las, tenu kože in strukturi obstoječih obrvi. Ker bo vaš obraz izgledal sedaj bolj vesel in mladosten. Ker boste bolj samozavestne.

Pigmenti, katere vnašamo v kožo se obdžijo na njej od 1 – 2 let. Ker imamo več vrst kože posledično se odzove vnos pigmenta na vsaki koži drugače in odvisno je tudi od več faktorjev (izpostavljanje soncu, tip kože). V roku 6 mesecev po postopku sledi kontrolni pregled. Na tem pregledu se, če je potrebno ponovno vriše dlačice, katere so mogoče malenkost zbledele.

Pri postopku uporabljamo AC pigmente (mineralni pigmenti, ki so netoksični in hipoalergeni). Za vsak postopek uporabimo nov nožek. Zagotovljeni so strogi higienski pogoji. Zagotovljeno brezskrbno poletje. Vrisovanje obrvi lahko izvajamo tudi poleti, saj pri japonski metodi vrisovanja dlačic obrvi, pri kateri z mikro nožkom vnašamo pigmentom v prvo plast kože vsako dlačico posebej, ni bojazni, da si ne bi mogle te storitve privoščiti ob sončnih dnevih. Zaradi zelo plitkega vnosa pigmenta, naj vas ne skrbi glede opravljanje te metode v poletnih časih. Po postopku se je potrebno izogniti prvih par dni UV žarkom, potem pa ni nobenih težav, prav zaradi plitkega vnosa pigmenta v kožo. Priporočljivo je obrvi zaščititi na soncu z zaščitnim faktorjem, kot tudi kožo sicer.

  • osebe, ki imajo sladkorno bolezen,
  • osebe, ki imajo kakršno koli kožno bolezen (seboreični dermetitis) v predelu obrvi,
  • osebe, ki so v visoki nosečnosti, • osebam, ki navajajo alergije, se predhodno opravi TEST alergije,
  • osebe, ki niso prepričane, če si tretmaja resnično želijo