Kavitacija z limfno drenažo

Kavitacija je proces, ki razbije trdovratne maščobne celice v mikroskopsko majhne maščobne delčke. Le ti se iz telesa odstranijo preko sečil (ledvica) in preko limfnega sistema.

Kavitacija je revolucionarna tehnologija, ki skozi nizkofrekvenčne valove proizvaja mikroskopske mehurčke, ki razbijajo membrane adipocitov (maščobnih celic). Kavitacija je neinvazivna terapija – izvaja se brez noža in bolečin in ne zahteva časa za okrevanje. In kar je verjetno najbolj pomembno – ta metoda je učinkovita.

Kot dopolnilni del terapije pri vsaki kavitaciji uporabljamo tudi metodo radiofrekvence (RF). Valovi radiofrekvence prodrejo globoko v plast kože in pri tem segrevajo tkiva v podkožju. Toplota vzpodbuja kožo, da proizvaja nove celice kolagena.Radiofrekvenca se uporablja za nego ohlapne in povešene kože. Največkrat jo uporabljamo pri povešeni koži na čelu, pod očmi, na licih in sredi obraza.

Kavitaciji sledi limfna drenaža. Limfna drenaža po kavitaciji je nujen del vsake terapije.

Limfna drenaža

Limfna drenaža deluje tako, da z nadtlačno črpalko vpihava zrak pod točno določenim tlakom v manšete in pri tem stimulira odtekanje limfe v glavne limfne vozle. Odlična za terapijo limfnih edemov in zelo učinkovita osnovna terapija celulita in dobra preventiva oteklih nog in krčnih žil. S tem sprožimo odplavljanje strupenih snovi, odvajanje odvečne vode iz telesa in zmanjševanje celulita.

Limfna drenaža je ročna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Deluje tako, da aktivira cirkulacijo v tkivih in spodbuja delovanje imunskega in parasimpatičnega živčnega sistema. Skozi limfni sistem se limfa (mezga) premika s pomočjo krčenja žilnih sten, razlike v tlaku in krčenja mišičja. Medtem, ko ima sistem za cirkulacijo krvi lasten pogonski agregat (srce), ga limfni sistem nima in pretakanje limfe poteka le v eni smeri. Včasih limfa deluje moteno in upočasnjeno zaradi določenih patoloških sprememb (operacija, bolezen, stres, kronična utrujenost, nespečnost…). In prav s pomočjo limfne drenaže lahko limfni sistem vzpostavimo v normalno delovanje. Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za človekovo zdravje. Ta sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, preceja strupe in tuje substance ter pomaga doseči zdrav imunski sistem. Če limfni sistem ne deluje najbolje, se začnejo v telesu nabirati strupi, ogroženo je delovanje celic, posledično pa pripelje vse to do fizičnih težav (bolezen, prekomerna teža, celulit, slabo počutje…)