IPL odstranjevanje dlak

IPL je tehnologija z intenzivno pulzirajočo svetlobo, ki je sestavljena iz več žarkov z različnimi valovnimi dolžinami. Z reakcijo na melanin se pulzirajoča svetloba spremeni v toploto, ki učinkovito uniči mešiček dlake. Tehnologija je primerna za odstranjevanje dlačic na telesu. Rast dlačic z uničenim mešičkom se ustavi. Epilacija (trajno odstranjevanje dlačic) z IPL  je neboleč v celoti varen in, kar je daleč najlepše, postopek, ki prinaša trajne rezultate. Tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov trajno uničimo celotno strukturo posamezne dlake. Pri tem je ključnega pomena to, da so uničene tudi tiste celice, iz katerih rastejo dlake.

Glavni prednosti IPL odstranjevanja dlačic pa sta, da ne poškoduje povrhnjice ter izredno zadovoljstvo pacientov. Celice melanina ter dlačni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička ter ga selektivno uniči. Pri tem pa se tkivo v neposredni bližini ne poškoduje. Celo več. Tretma epilacije pozitivno vpliva na samo kožno tkivo, saj vzpodbuja kolagen, ki je glavno tkivno vezivo v koži. Koža je po tretmajih merhkejša, bolj gladka in ima lepši ten.

Z IPL aparatom slovenskega proizvajalca bomo trajno rešili težavo s prekomerno poraščenostjo. Prav tako IPL uporabljamo za odstranitev hiperpigmentacije, za fotopomlajevanje in pri odpravljanju aken.