Mezoterapija

Mezoterapija brez igel, imenovana virtualna mezoterapija, temelji na principu elektroporacije, kar pomeni vnos snovi preko medceličnih lipidnih kanalov s tem, da spremeni polariteto posamezne celice in s tem zveča prepustnost celične membrane in poveča medcelični prostor in dovoli s tako imenovanimi kanali vstop zunanjih snovi, v globji predel kože imenovane dermis. Pri tem ni poškodbe tkivani bolečineni otekline, ne pride do ionizacije, ni zviševanja temperature okolice tkiva in ni mišičnih kontrakcij  ter ni spremembe Ph vrednosti. Tako je dovoljen vstop nanodelcev hialorona in kolagena ter ostalih antioksidantov in vitaminskih snovi v globlje plasti. Uporabljajo se substance, ki so ampulirane in sterilne.

Postopek izvajamo z aparati Ecleris in Genosys. Pri pojavu prvih gubic na določenih delih obraza lahko izvajamo tudi iglično mezoterapijo.

Indikacije so:

  • face lifting (pomlajevanje kože), glajenje gubic in gub, jačanje elastičnosti, tonusa kože, rezultat mladosten videz
  • fotoaging preventiva in terapija, terapija temnih rjavih madežev, odstranjevanje le teh, beljenje sončnih peg, terapija aken, aknastih brazgotin
  • vlaženje kože, vitalnejši izgled kože, svež videz
  • odpravljanje strij in celulita z vnašanjem hialurona, kolagena, C vitamina, antioksidantov, Q10 substance …
  • terapija mastne – nečiste kože
  • odpravljanje lokalnih maščobnih blazinic, tonizacija, (učvrstitev kože na telesu), vlaženje kože telesa, odprava tekočin s pomočjo limfne drenaže v kombinaciji
  • vzdrževanje stanja kože po plastičnih posegih,  stimulacija sinteza kolagena

Kontraindikacije

Srčni spodbujevalnik, epilepsija, nosečnost, sveži kirurških posegi, sveža virusna, bakterijska obolenja, nekontrolirani diabetes, razni ekcemi, dermatitisi, kožni tumorji, tatuji, aktivne akne, koža tretirana z botulinom toksinom (šele po 30 dneh in ne na mesta, kjer je bil apliciran).