Masaže

Pri nas se lahko sprostite s pomočjo klasične ročne masaželimfne drenaže. Sprostite telo in duha s klasično švedsko masažo telesa. Klasična masaža ima svoj izvor na Švedskem, zato jo pogosto imenujemo tudi »švedska masaža«. Njen utemeljitelj je šved Per Henrik Ling (1776-1839). V njej je združil svoje znanje o gimnastiki in fiziologiji ter kitajske, egipčanske, grške in rimske tehnike masaže. Prvotno jo je uporabljal kot metodo sproščanja mišic, ki je bila dopolnilo orodni gimnastiki. Izvaja se na goli koži, ki jo najprej naoljimo. Zajema celotno telo – prične se na hrbtu in končna pri trebušnih mišicah. Pri masaži se uporablja različne tehnike prijemov:

  • gladenje,
  • gnetenje,
  • vtiranje,
  • udarjanje,
  • tresenje

Klasična švedska masaža

Klasična švedska masaža je oblika masaže, pri kateri se s tehnikami gladenja in gnetenja v kožo vtira olja in tako vpliva na kožo, podkožje, mišice, sklepe in splošno počutje. Olja, ki se pri tem uporabljajo so povsem naravna, lahko pa uporabljamo tudi dodatek eteričnih olj, kar pa sega že na področje aromaterapije.

Pozitivni učinki

Pozitivni učinki so fizične in psihične narave, saj se sprosti celotno telo. Masaža odpravlja stresnapetost in posledično tudi nespečnost. Mišicam se povrne moč, sklepi postanejo bolj gibljivi, otekline se zmanjšajo. Koža je po masaži voljna, elastična in odporna proti zunanjim vplivom.

Limfno drenaža obraza in telesa

Limfno drenaža obraza in telesa priporočamo pri vseh, ki jih pesti nezadostno odvajanje vode iz telesahladne nogeslabša prekrvavitev. Na obrazu omili podočnjakezabuhlostkožo osvežirazstruplja telo in daje svež videz ter napeto kožo. Blagodejno vpliva na psihično počutjesprošča in hkrati osvežujeodpravlja stres in nespečnost.