Pilingi

Diamantni piling je učinkovita fizikalna metoda luščenja povrhnjice in s katero se odstranjuje vrhnji odmrli sloj kože, zaradi tega se navidezno zmanjšajo gube in gubice ter brazgotine po vnetjih in aknah.

V kombinaciji z drugimi pilingi se posvetlijo moteče rjave pege, izginejo razširjene pore, na neboleč način. Izraz kože je osvežujoč, na dotik mehkejši, metoda je neboleča in je po 30 minutih rahle rdečice možno nadaljevati vsakdanja opravila po zaključku tretmana je priporočljivo uporabljati kreme z visokim UVA faktorjem (50+UVA).

Za popolnejši efekt je potrebno do pet tretmajev, lahko pa tudi več ali manj, odvisno od individualne problematike osebe, ki je tretirana.

S pomočjo pilinga se s časoma začne tvoriti lastni nov kolagen, koža postane zato bolj napeta, tonus se povečuje, zato je to naravna neškodljiva metoda primerna za vse tipe kože obeh spolov in se prilagaja invidualno vsaki osebi posebej. Piling se ne priporoča pri ekstremno občutljivi koži nagnjeni k alergijam, krvavitvam, po terapiji z antikoagulanti in v času nosečnosti.

Po tretmanu se nanese že v salonu visoko zaščitna UV krema, za doma pa se svetuje nadaljnja uporaba zaščitnih krem. V našem salonu jo redno vključujemo v postopku z ostalimi negami za regeneracijo aknaste kože.

Za pomlajevanje ter svež izgled kože uporabljamo še različne kemične pilinge (pilinge s sadnimi kislinamiaminokislinami), s pomočjo vizuelne mezoterapije vnašamo v globje sloje kože (dermisa) hranljive snovivitamineantioksidante.

Kemični pilingi

Kemični pilingi so postopki s katerimi s pomočjo kislin različnih jakosti luščimo odmrle celice in odpremo vrhnji sloj kože. Odvisno od stopnje jakosti kislin delimo pilinge na povrhnje, srednje in globoke. Učinek je večji pri globokih a je tudi okrevanje neprijetnejše (bolečina) in daljše. S pilingi dosežemo tvorbo novega kolagena in elastina zato je struktura kože izboljšanagube se zgladijovidez kože je svežmladosten ter enakomerno obarvan. Pri teh postopkih se je potrebno strogo držati navodil specialista dermatologa,  in se strogo zaščiti pred UVA žarki.